Kad si originalan ne bojiš se konkurencije

Tokom rada mnoge mušterije se raspituju za određene materijale koji su im potrebni, a mi ih nemamo u asortimanu, na primer neke vrste modnih tkanina, materijala za tapaciranje, ponekad i uslugu..

Pošto se naš asortiman sastoji od veoma uske ponude što se tiče vrste: 100% pamuk za posteljine i u manjem procentu krznasti materijali za izradu ćebenca, veoma rado preporučujem prodavnice tkanina koje pouzdano znam da imaju na stotine hiljada metara prefinjenih tkanina. Tako pri pozivu jedne dame koja je tražila 3D čipku rekla sam joj da uzme olovku i piše:

Bombaj textile, Black&White textil, Dvor, a za mebl štofove Aleksej meblove.

Žena se zahvali do neba i prokomentariše: Kako to da vi njih preporučujete a konkurencija su vam?

A moj odgovor njoj je bio: Da sam ja imala ono što vama treba bili bi mi konkurencija, ovako “samo” mogu da vam pomognem da vas približim vašem cilju.

Dešava se nedeljno 4-5 puta da me priupitaju za preporuku i uvek drage volje preporučim one koji su zaista kvalitetni i pouzdani iz najčistije namere, da pomognem potrošaču da nađe ono šta traži. Ja sam sigurna da kad bude tražila nešto pamučno, doćiće prvo kod mene 😀

Nedavno je došla mušterija po dezenirani pamuk za dečiju posteljinu. Kroz ćaskanje, dok smo sekli platno, priupitam je kako nas je našla (FB, Google, preporuka…?) i kaže ona meni: rekli su mi u Bombaj tekstilu da ako tražim lepe dezene pamuka moram doći kod vas,  i eto me 🙂

 

Nekako mi je bilo toplo oko srca da nas, tako male, preporuči neko tako veliki 🙂 a pritom mislim da nas isto ne smatraju konkurencijom, već nekima ko može uz njih da kompletira sjajnu ponudu u gradu, sa asortimanom platna za šivenje za hobbiste, rukotvorce i patchwork-aše 🙂

Najviše me raduje saznanje da smo dostigli nivo na kojem poslujemo uz ljude koji su sazreli za zdravu kokurentnost i kojima je pre svega bitno zadovoljstvo kupca.

Drage moje, budite uvek dosledne sebi, pomozite drugima kad ste u prilici. Kada to radite bez ikakvih očekivanja i čistog srca: vratiće vam se trostruko kada najmanje očekujete.

I ne zaboravite: Kad stignete do vrha, pružite ruku onom ispod vas jer zajedno smo jake 🙂

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *